Tiramisu in de smaak van de Frankrijk

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - 250 g aardbeien en bramen
  • - 500 g Galbani mascarpone
  • - 100 g suiker
  • - 3 eieren
  • - 40 (roze) lange vingers
  • - citroensap
  • - lavendelessence, lavendelbloemen
 

Bereiding

- Pureer 100 g fruit met 40 g suiker en voeg het citroensap toe.

- Doop de lange vingers in dit mengsel en bekleed er een diepe schaal mee.

- Meng 60 g suiker, 3 eierdooiers en klop dit tot een wit schuim.
Voeg de Galbani mascarpone toe, 4 druppels lavendelessence en meng dit. - Klop de 3 eiwitten stijf. Voeg aan het mengsel van mascarpone en eierdooiers de suiker toe en meng dit voorzichtig.

- Schenk deze crème over de gedoopte koekjes.

- Leg de rest van het gepureerde fruit erop en daarna hele verse vruchten als versiering. Bestrooi met lavendelbloemetjes.

- Zet hem ten minste 3 uur koud weg. Proef maar...

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?