Tiramisu "Dame blanche"

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g dessertchocolade
  • 15 cl melk
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • 30 g cacaopoeder
  • 8 madeleines
  • 4 bolletjes vanilleijs

Tiramisu

 

Bereiding

1) Snijd de chocolade in kleine stukjes en laat hem samen met de melk smelten in de magnetron.
2) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
3) Klop de eierdooiers met de kristalsuiker stevig tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en daarna het vanillepoeder toe.
4) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
5) Opmaken in een glas of schaal door de madeleines op de bodem te leggen met daarop het mascarponemengsel. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
6) Opdienen bestrooid met een beetje cacao, een bolletje vanilleijs en warme gesmolten chocolade erover, die u eerst hebt opgewarmd.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?