Tiramisu 'brulé' met groene thee

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    80 g kristalsuiker
    3 eieren
    ½ theelepel vanillepoeder
    2 zakjes groene thee
    3 eetlepels warm water
    100 g cassonadesuiker
    8 vanillewafels

Tiramisu 'brulé' met groene thee

 

Bereiding

1 Laat de thee 15 minuten trekken in heet water en laat hem daarna afkoelen.
2) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
3) Klop de eierdooiers stevig met de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de groene thee en het vanillepoeder toe.
4) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
5) Opmaken in een crème bruléeschaal: leg de wafels op de bodem en daarop de mascarpone met thee. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
6) Vlak voor het opdienen bestrooien met cassonadesuiker en bruin met een brander of 2 minuten onder de ovengrill.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?