U bent hier : Recept > Tiramisu bergamoti

Tiramisu bergamoti

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

Voor 20 schuimpjes:
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g poeder van pistachenootjes
  • 1 eetl. pistachepasta
  • 95 g suiker
  • 100 g suiker
  • het wit van 2 eieren
  • 500 g Galbani mascarpone
  • 450 g abrikozen
  • 120 g bergamotes de Nancy (bergamotsnoepjes)
  • 3 eieren
  • Tiramisu bergamoti

     

    Bereiding

    Maak de schuimpjes: klop 2 eiwitten met 50 g suiker stijf. Meng 45 g suiker met het pistachepoeder en het amandelmeel. Werk de eiwitten door het mengsel. Schep met behulp van twee kleine lepels kleine hoopjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met suiker en zet ongeveer 20 min. in een oven die is voorverwarmd op 150 °C.

    Kook de met suiker bestrooide abrikozen met een eetlepel water ongeveer 20 min in een pan op een laag vuur en zet weg.
    Laat in een pan op een heel laag vuur de bergamotsnoepjes smelten in een eetlepel mascarpone.
    Klop in een slakom de eierdooiers en de mascarpone met de garde en werk de gesmolten bergamotes erdoor (de crème wordt dus gezoet door de bergamotsnoepjes, suiker toevoegen is niet nodig.). Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het eerste mengsel. Leg in een schaal tien schuimpjes die gedoopt zijn in het kookvocht van de abrikozen, schep er een laag crème op, met daarop een laag koekjes, eindig met de crème. Zet twee uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor het opdienen met een beetje pistachepoeder.

    Tips

    ZOEKEN

    Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?