Tiramisu Belle-Hélène

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 blik peren op siroop
  • 8 lange vingers
  • 200 g pure chocolade
  • 1 groot glas melk
  • 4 eieren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 150 g suiker

Tiramisu Belle-Hélène

 

Bereiding

1. Leg op de bodem van 8 coupes 1 koekje. Nappeer met 1 theelepel perensiroop. Leg een 1/2 peer op siroop op het koekje.

2. Laat de chocolade in de melk smelten. Doe 3 eetlepels chocolade in elke coupe.

3. Meng de eierdooiers met 100 g suiker tot een wit schuim. Werk daarna de mascarpone erdoor.

4. Klop de eiwitten stijf en werk er beetje voor beetje 50 g suiker door.

5. Werk de eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel.

6. Verdeel over de coupes. Doe er geraspte chocolade op.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?