Tiramisu alles abrikoos

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 20 cl abrikozencoulis (ongezoet)
  • 20 g boter
  • 60 g amarettokoekjes
  • 100 g suiker
  • 3 eieren (3 eiwitten en 2 dooiers)
  • 16 halve abrikozen zonder pit
  • 1 theelepel zetmeel
  • 1 eetlepel honing (liefst rozemarijnhoning)

Tiramisu alles abrikoos

 

Bereiding

Ik adviseer u om zelf coulis te maken door 200 g abrikozen tot puree te mixen (dit gaat heel goed met bevroren abrikozen of abrikozen op siroop).

Laat de abrikozenhelften in de honing sudderen tot dat deze karameliseert. Zet weg.

Laat de boter met het zetmeel smelten in een pan.

Voeg van het vuur af de coulis, de suiker en de twee eierdooiers toe.

Klop het geheel en laat het helemaal afkoelen.

(We zouden deze stap kunnen overslaan; deze dient alleen maar om de coulis stevigheid te geven, zodat de tiramisu niet te vloeibaar wordt.)

Sla de eiwitten zeer stijf met een snufje zout.

Meng de mascarpone en de afgekoelde coulis voorzichtig met de spatel en voeg daarna de eiwitten toe.

Pas op dat de eiwitten niet 'breken' en til de bereiding goed op om ze in te vouwen.

Maak de tiramisu op door de abrikozen op de bodem van de schaal te leggen, daarop de met de hand in grove stukken gebroken koekjes en daarna het mascarponeschuim.

Zet ten minste 3 uur koel weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?