U bent hier : Recept > Tiramisu

Tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 500 g Galbani mascarpone
  • - 500 g biscuittaart(verkrijgbaar bij delicatessenwinkels of bij uw banketbakker)
  • - 250 g suiker
  • - 6 superverse eieren
  • - 4 koppen sterke koffie
  • - 10 cl mooie oude rum
  • - 1 snufje zout
  • - cacaopoeder

Tiramisu

 

Bereiding

- Snijd de biscuittaart bij tot de doorsnee van de springvorm. Leg hem in de springvorm en dan op een serveerschaal. Meng de koffie met de helft van de rum en besprenkel de biscuittaart met dit mengsel. Zet weg in de koelkast.

- Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim en voeg er dan de mascarpone en de rest van de rum aan toe.

- Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Werk snel 2 eetlepels stijfgeklopt eiwit door het eerste mengsel om het wat soepeler te maken en werk er dan zo voorzichtig mogelijk de rest van de eiwitten door, zonder ze te breken. Giet dit mengsel in de springvorm op de met koffie en rum geïmpregneerde biscuittaart en zet het geheel ten minste 6 uur in de koelkast.

- Ga vlak voor het opdienen van de tiramisu met een dun lemmet van een spatel of mes rond de binnenkant van de springvorm en verwijder deze daarna. Bestrooi vervolgens de bovenkant met behulp van een fijne zeef met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?