U bent hier : Recept > Tiramisu

Tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 10 personen

  • < - 500 g Galbani mascarpone
  • - 500 g vanillesaus
  • - 30 cl sterke koffie
  • - 15 cl Amaretto
  • - 250 g lange vingers
  • - 85 g pure chocolade in schilfers
  • - 4 eetlepels geroosterde en gehakte amandelen
  • - 1 eetl. chocoladestukjes
  • - Koffielikeur
 

Bereiding

Meng de koffie in een groot diep bord met de amaretto. Meng in een slakom de mascarpone en de vanillesaus met de garde of de mixer.

Laat een derde van de koekjes een voor een weken in het koffe-amarettomengsel, haal ze eruit als ze zacht, maar nog niet doorweekt zijn.
Bekleed de bodem van een diepe schaal met de koekjes en giet er een beetje koffielikeur over.

Strooi een derde van de chocoladesnippers over de koekjes en schep er een laag van het mascarpone-vanillesausmengsel over. Herhaal deze handeling twee keer.

Zet ten minste 2 uur in de koelkast.

Bestrooi de tiramisu voor het opdienen met geroosterde amandelen en stukjes chocolade.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?