U bent hier : Recept > Tiramicorse

Tiramicorse

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 5 personen

    • 3 eieren
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten, bewaar 2 van de eiwitten koud, klop de 3 eierdooiers met de suiker, de vanillesuiker, de mascarpone en de rum. Klop de eiwitten met een snufje zout heel stijf, meng door de mascarpone. Maak de slagroom apart. Meng voorzichtig door het eerste mengsel, zet koud weg. Hak de anijskoekjes en de bitterkoekjes in een keukenmachine met een hard mes fijn. Verdeel de gehakte koekjes over 5 coupes. Maak de frambozencoulis: breng 200 ml water aan de kook, doe de frambozen erin, pureer en zeef. Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel de koekjes met coulis, voeg de mascarponecrème en de aardbeien toe. Zet de coupes ten minste 6 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?