U bent hier : De kinderhoek > Een verjaardagstussendoortje maken

De Piraten

De zeeën afschuimen op zoek naar verborgen schatten, welk kind droomt er niet van een beroemd en berucht piraat te zijn? Kinderen zijn vooral gek op avontuur. Dus alle hens aan dek!!!!

> Uitnodigingen om uit te printen :Uitnodigingen om uit te printen

> Feestversiering :Feestversiering

Hijs de piratenvlag ! Dit is een onmiskenbaar herkenningsteken voor piraten, elk team heeft een vlag. U kunt een bezemsteel en een stuk stof gebruiken om een vlag te maken. Het motief kunt u helemaal zelf verzinnen.

Blaas de ballonnen op, kies voor rode en zwarte. Het is een feestdag.

Wie aan piraten denkt, denkt aan een schat. U kunt uw tafel versieren met goud- of zilverstukken en andere piratenbuit. Knip muntstukken uit karton en verf die met een spuitbus goud of zilver.

Voor lekkerbekken kunt u kiezen voor chocolademuntstukken.

Als u een pluchen aap of papegaai hebt, kunt u die aan de versiering toevoegen, apen en papegaaien zijn trouwe piratenmaatjes.

U kunt uw tafel ook versieren met een rood of zwart kleed met een piratenembleem (knip een papieren embleem uit en leg dit op tafel).

> Kostuums en accessoires :Kostuums en accessoires

Wat is een echte piraat zonder piratenhoed of hoofddoekje dat achter op zijn hoofd wordt vastgeknoopt?

Als echte zeeschuimer draagt een piraat vaak laarzen en een gestreepte trui.

Een piraat moet altijd op zijn hoede zijn en zijn kameraden beschermen, daarom heeft hij meestal een pistool of een zwaard, aan zijn riem hangen. Om een zwaard te maken, kunt u karton gebruiken dat u met aluminiumfolie omwikkelt.

Elke piraat is anders, de één heeft een ooglapje, de ander een houten been, een haak aan zijn hand of een grote oorring.

> Het tussendoortje :Het tussendoortje

> Activiteiten :Activiteiten

Het maken van een verrekijker om de zee in de gaten te houden, is heel eenvoudig met een kartonnen rol (keukenpapier) die u samen met de kinderen verft.
Een ooglapje hoort ook bij een echte piraat! De kinderen kunnen dit zelf maken door een rondje uit zwart papier te knippen waaraan u een zwart elastiek bevestigt.

Maar het hoogtepunt is natuurlijk de speurtocht! Verdeel de kinderen in groepjes. Afhankelijk van hun leeftijd geeft u ze een kaart of aanwijzingen die ze moeten vinden (bijv: stukjes papier die als ze eenmaal bij elkaar gelegd zijn een schatkaart vormen!) . De schat kan bestaan uit snoepjes, of verrassingszakjes,...

De spelletjes om uit te printen bekijken