U bent hier : Recept > Taartisu

Taartisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 50  minuten

Rusttijd : 5 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • Zanddeeg met koffie:
  • -200 g bloem
  • - 2 eetlepels oploskoffie
  • -100 g boter
  • -100 g suiker
  • -1 ei
  • - 100 g pure chocolade
  • Voor de mascarpone-amarettobavarois:
  • 250 g koude Galbani mascarpone
  • - 3 eieren
  • - 60 g suiker
  • - 2 blaadjes gelatine
  • - 1 eetlepel amaretto
  • - 2 eetlepels warm water
  • - 10 g suiker
  • Voor de chocolade-koffiemarquise:
  • 150 g pure chocolade
  • 75 g zachte boter (kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 kleine espresso

Taartisu

 

Bereiding

Voor het zoete deeg met koffie:

Maak het zanddeeg een uur van tevoren en zet dit weg in de koelkast. Meng bloem, koffie en zachte boter tot een fijn poeder. Voeg de suiker en het ei toe en meng tot het een homogeen deeg is. Maak een bol van het deeg en laat het een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°. Rol het deeg uit in een taartvorm en bak hem 30 min blind. Laat de taartbodem afkoelen.
Nappeer de taartbodem met gesmolten pure chocolade.

Voor de chocolade-koffiemarquise:

doe de chocolade en de koffie in een pan en laat dit op een laag vuur smelten.
Bewerk de boter in een slakom met een houten lepel tot hij wit en zacht is. Voeg de suiker toe en meng. Scheid de eierdooiers van de eiwitten; werk de eierdooiers een voor een door het mengsel van boter en suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe aan dit mengsel. Laat afkoelen. Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel. Zet het apart.

Voor de mascarpone-amarettobavarois:

Week de gelatine ongeveer 15 min in een kom koud water. Klop in een slakom de eierdooiers met de suiker. Voeg de koude mascarpone toe, klop nog 2 min. Verwarm het water en de amaretto in een kommetje in de magnetron en los de goed uitgeknepen gelatine daarin op. Werk het mengsel met gelatine door de mascarponecrème.

Klop de eiwitten heel stijf. Klop als ze stijf zijn de suiker langzamerhand toe, terwijl u blijft kloppen tot het een glad, stevig en glanzend schuim is. Werk de eiwitten heel voorzichtig door de mascarpone.
Verdeel de helft van de crème met mascarpone over de taart. Verspreid de chocolademarquise hierover en eindig met een laag mascarponecrème.
Laat enkele uren afkoelen in de koelkast. Bestrooi de taart op het laatste moment met cacaopoeder en schilfers chocolade.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?