U bent hier : Recept > Speculaastiramisu

Speculaastiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 1 uur 30 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

  • 3 grote eieren
    100 g bruine suiker
    1 zakje vanillesuiker
    250 g Galbani mascarpone
    8 lange vingers
    16 speculaasjes
    1/2 liter zwarte koffie
    30 g cacao
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten
Meng de dooiers met de suiker en de vanillesuiker.
Voeg de mascarpone toe.

Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig met de spatel door het eerste mengsel.

Zet de zwarte koffie.
Doop de koekjes en de speculaasjes in de koffie.
Bedek de bodem van een verrine met een gedoopt koekje.
Bedek met een laag crème.
Daarna een laag speculaas.
Wissel koekjes en crème af.
Eindig met een laag crème.
Bestrooi met cacao en speculaaskruimels.

Zet ten minste 1 1/2 u. in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?