Sinaastiramisu met perzik

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 50  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - 1 perzik
  • 2 onbehandelde sinaasappels
  • 100 g geleisuiker
  • 1 glas sinaasappelsap
  • 1 eetl. amaretto (Italiaanse sterke drank met amandelsmaak)
  • 1 cl rietsuikerstroop
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 250 g bitterkoekjes
  • 2 eetl. bittere cacao
  • 4 eierdooiers
  • 1 eetl. oranjebloesem
  • 100 g suiker
  • 30 cl crème fraîche
  • 400 g Galbani mascarpone
 

Bereiding

Schil de perzik en 1 sinaasappel en snijd ze in partjes. Was de andere sinaasappel en snijd deze in partjes met de schil. Laat het fruit 10 à 15 min met de geleisuiker confijten op een laag vuur. Zet het apart.
Maak de siroop voor de koekjes: breng de sinaasappels met de amaretto, de rietsuiker en de kruiden aan de kook. Laat het op middelhoog vuur reduceren.
Doop de koekjes kort in deze siroop en leg ze op de bodem van de schaal. Bestrooi met een eetlepel cacao.
Klop in een kom de eierdooiers met een lepel kokend water tot het mengsel wit wordt. Voeg het oranjebloesemwater, de suiker en de mascarpone in meerdere delen toe en klop opnieuw.
Klop de zeer koude room tot het volume verdubbeld is en werk hem door het voorgaande mengsel.
Schenk de helft van de crème over de koekjes op de bodem van de schaal. Verspreid daarover de perzik-sinaasappelcompote en eindig met de rest van de crème.
Bestrooi met nog een lepel cacaopoeder en versier met geconfijte sinaasschillen.
Zet ongeveer 2 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?