Sinaasappeltiramisu met gedroogd fruit

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 5 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 10 cl jus d'orange
  • rum
  • 1 sinaasappel
  • 2 gedroogde vijgen
  • 3-4 gedroogde abrikozen
  • praline (bonbons)
 

Bereiding

Maak de mascarponecrème volgens het Galbani-recept: meng de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim; voeg de mascarpone toe en daarna de sinaasappelrasp; klop de eiwitten stijf en werk ze door de crème.
Snijd het gedroogde fruit in kleine blokjes.
Schil de sinaasappel en verwijder het vel van de partjes zoveel mogelijk. Snijd ze afhankelijk van de grootte in 2 of 3 stukken.
Snijd de plakken ontbijtkoek in dobbelsteentjes van 1 à 2 cm.
Meng de jus d'orange met een beetje rum naar smaak. Haal de blokjes ontbijtkoek door de siroop en leg er een paar op de bodem van elk glas, zodat ze een bedje vormen.
Bestrooien met gedroogd fruit en bedekken met crème.
Leg er nog een laag ontbijtkoek op, dan de stukjes sinaasappel en eindig met de crème.
Zet 4 uur koel weg.
Versier hem bij het opdienen met een beetje praline (bonbons) en een blokje ontbijtkoek.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?