Semifreddo tiramisu 'Choco-Munt'

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels muntsiroop
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 4 pure chocolaatjes met munt
  • 8 koekjes met chocolade

Semifreddo tiramisu 'Choco-Munt'

 

Bereiding

1) Breek de koekjes in grove stukken.
2) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
3) Klop door de eierdooiers 50 g kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone toe. .
4) Verdeel het mascarponemengsel over twee verschillende kommen. Doe in de eerste kom de muntsiroop en in de tweede het cacaopoeder, goed mengen.
5) Laat in een schaal au bain marie het mengsel van 100 g van de resterende suiker en de rauwe eiwitten lauwwarm worden en klop dit daarna stijf tot een stevige meringue. Laat afkoelen.
6) Werk de helft van de merengue door de muntcrème en de andere helft door de chocoladecrème.
7) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de gebroken koekjes te leggen met daarop de chocoladecrème en ten slotte de muntcrème. Zet ten minste 2 uur, liefst 3 uur in de vriezer.
8) Opdienen met cacaopoeder en een muntchocolaatje erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?