Schwarzwalder tiramisu nieuwe stijl

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    60 g suiker
    1 ei
    lange vingers (aantal afhankelijk van schaal)
    cacaopoeder
    slappe koffie
    in alcohol geconfijte kersen
    1 reep chocolade met 70% cacao
    een glazen cakevorm
 

Bereiding

Meng de mascarpone met de suiker en de eierdooier, klop het eiwit stijf en werk dit voorzichtig met de spatel door het eerdere mengsel, terwijl u het mengsel steeds optilt.
Los het chocoladepoeder (hoeveelheid naar smaak) op in 200 ml koffie, doop er kort de koekjes in en bedek de bodem van de schaal ermee.
Leg een laag van het mascarponemengsel erop, verdeel de kersen, voeg een laag van het mengsel toe, dan nog een laag gedoopte koekjes, bedek met een dunne laag mengsel en verdeel daarover de stukjes chocolade die u hebt gemaakt door de reep te schrappen met de dunschiller. Zet ten minste een uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?