U bent hier : Recept > Rozentiramisu

Rozentiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 g lange vingers
  • een beetje kirsch
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 500 g Galbani mascarpone
  • 2 eetlepels rozenwater
  • 4 grote eieren
  • 100 g suiker
  • 1 bakje frambozen
 

Bereiding

Maak eerst de frambozencoulis: ik neem hiervoor bevroren frambozen die ik ontdooi in de magnetron. Dan voeg ik suiker toe. En daarna pureer ik! Controleer de zuurgraad. Corrigeer en zet weg.

Schenk daarna kirsch in een diep bord en voeg de suiker toe. Roer en haal de lange vingers erdoor. Leg daarna de koekjes op de bodem van een vorm of eenpersoonsvormpjes. Voeg de frambozencoulis toe (verdrink de koekjes ook weer niet).

Maak het vervolg klaar: scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers en de suiker in een grote kom tot een wit schuim. Voeg de mascarpone en het rozenwater toe. Meng krachtig tot het een homogene crème is.

Klop in een andere kom de eiwitten heel stijf. Meng ze daarna voorzichtig met de pannenlikker door het mascarponemengsel. U krijgt een soort mousse.

Schenk een eerste laag crème over de coulis. Leg er een framboos op (of meer als u één grote vorm gebruikt). Bedek met lange vingers. Voeg weer crème toe. Doe daar een of meer frambozen in. En klaar! Zet de tiramisu ten minste 12 u. in de koelkast.

Haal hem vlak voor het opdienen uit de koelkast en rasp er chocolade over.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?