Rozen-frambozentiramisu voor Valentijn

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • voor de tiramisu
  • 3 eieren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 50 g suiker
  • 1 pak lange vingers (300 g)
  • 12 rode suikeramandelen en 5 druppels rode kleurstof voor voedingsmiddelen (facultatief) om de roze kleur te versterken.
  • ongeveer 300 g ontdooide frambozen
  • 1 pakje koekjes in dunne stokjes voor de einddecoratie.
  • Voor de siroop
  • Maak een siroop met
  • - 1 dl crème de framboises-likeur
  • - 1 dl zwarte bessen/bramen- of frambozensiroop
  • - 1 dl water
  • Benodigdheden
  • 1 rechthoekige of vierkante glazen of aardewerken schaal

Rozen-frambozentiramisu voor Valentijn

 

Bereiding

Voor de crème:

Scheid boven een slakom de eierdooiers van de eiwitten. Zet de eiwitten weg.
Mix de eierdooiers langdurig met 40 g suiker tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbeld is. Voeg de mascarpone toe tot het een romige crème is geworden.
Klop met de mixer de eiwitten heel stijf met 10 g suiker.
Meng de eiwitten voorzichtig door de crème door middel van bewegingen van beneden naar boven, om te voorkomen dat de witten instorten.De roze kleur van de crème

Laat de 12 suikeramandelen in een pan smelten in een bodempje water (heel weinig: maximaal 5 cl), wacht tot ze helemaal gesmolten zijn, terwijl u af en toe roert. Laat het water zo nodig heel zachtjes weer opwarmen om het smelten door te laten gaan. Verwijder de amandelen die in dit recept niet gebruikt worden. Laat weer afkoelen.
Meng de rode vloeistof die bij de voorgaande bereiding verkregen is om een roze crème te krijgen. Voeg 5 druppels roze kleurstof toe (facultatief) als u een nog dieper roze crème wilt.

Presenteer de schaal

Leg de eerst in de siroop met crème de framboises gedoopte lange vingers op de bodem van de schaal en zorg ervoor dat die helemaal bedekt is. Bedek met een laag roze crème. Herhaal de handeling. Eindig met een laag roze crème. Zet ten minste 3 uur in de koelkast.
Laat ongeveer een uur voor het opdienen (niet langer voor het goedblijven van het fruit in de kelken) het fruit ontdooien; spreid het uit op een bord om het ontdooien te versnellen. Leg ze vlak voor het opdienen op de bovenkant in de vorm van een rood frambozenhart. Maak een pijl met de stokjeskoekjes en leg deze over het frambozenhart. Teken de punt en het uiteinde van de pijl met stukjes koek.
Zet ten minste 3 uur in de koelkast.
EET SMAKELIJK!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?