U bent hier : Recept > Roze tiramisu

Roze tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 2 personen

  • VOOR 2 COUPES:
    250 g frambozen
    1 ei
    1 theelepel rozenwater
    10 roze lange vingers
    120 g Galbani mascarpone
    30 g kristalsuiker

    DOPEN: 300 ml water + 1 theel. suiker + 1 eetl. rozenwater
 

Bereiding

Breek het ei en scheid de eierdooier van het eiwit. Zet het eiwit apart en klop de eierdooier met de suiker in een kom. Werk er dan de Galbani mascarpone en 1 theel. rozenwater door, meng dit goed.
Klop het eiwit zeer stijf en werk dit door het mascarponemengsel.

Maak in een kom de ingrediënten voor het dopen klaar. Doop er kort 4 lange vingers in en leg in elk glaasje 2 koekjes. Schep daarop een flinke lepel van het mascarponemengsel en leg er een paar frambozen op.
Herhaal de handeling lange vingers + mascarpone.

Verkruimel daarna de twee resterende koekjes en bestrooi hiermee de bovenkant van de verrines. Eindig met de rest van de frambozen. Zet ten minste 2 u koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?