U bent hier : Recept > Roze tiramisu

Roze tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • GALBANI mascarpone: 300 g
    eieren: 4
    Suiker: 120 g
    Roze lange vingers: 7
    Rozenwater: 5 cl
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Klop de eiwitten in een slakom stijf.

Klop in een andere kom de eierdooiers met de suiker tot schuim.

Meng deze 2 bereidingen en voeg er daarna de Galbani mascarpone aan toe. Maak er een glad mengsel van.

Het opmaken:

Neem een schaal om de tiramisu in te doen (het liefst rechthoekig).

Doop de onderkant van 6 koekjes kort in het rozenwater. Leg ieder gedoopt koekje in de serveerschaal.
Bedek de koekjes met de eerder gemaakte mascarponecrème.

De tiramisu is nu bijna klaar, u hoeft alleen nog maar het laatste roze koekje te verkruimelen en over de laag mascarpone te strooien.

Dek af met folie en zet ten minste 4 u. in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?