U bent hier : Recept > Roze en wit

Roze en wit

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 120 g suiker
  • 1 pak roze lange vingers
  • 250 g frambozen of mix van bosvruchten al dan niet bevroren
  • 100 g bosvruchtenjam
  • bosvruchtenlikeur (facultatief)
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim en werk de mascarpone erdoor.
Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en verdeel het mengsel in 2 delen.
Meng in 1 van de 2 de helft van het fruit.
Verwarm de jam en leng hem aan met een beetje water of alcohol.
Laat afkoelen en doop de koekjes erin.
Maak afwisselend een laag koekjes/crème + fruit/crème; Verdeel de rest van het fruit, maar bewaar een beetje voor de versiering.
Zet ten minste 2 u in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?