Romige honingtiramisu met noga

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels romige honing
  • 50 g fijngehakte amandelen
  • 150 g zachte noga
  • 8 wafels met boter

Romige honingtiramisu met noga

 

Bereiding

1) Snijd de noga in kleine blokjes.
2) Rooster de gehakte amandelen 3 min onder de gril.
3) Snijd de wafels zo nodig rond af om ze aan te passen aan uw schaal.
4) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
5) Klop de eierdooiers en de kristalsuiker stevig tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de honing en de gehakte amandelen toe.
6) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
7) Opmaken door in een glas of schaal op de bodem een wafel te leggen, met daarop de blokjes noga en de helft van het mascarponemengsel. Leg er nog een wafel op en bedek met de rest van het mascarponemengsel. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
8) Opdienen met een paar streepjes honing en stukjes noga erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?