U bent hier : Recept > Rode tiramisu

Rode tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 6 personen

  • 750 g gemengde bevroren bosvruchten (aardbeien, kersen, frambozen, bramen)
  • 3 eetlepels grenadinesiroop
  • 500 g Galbani mascarpone
  • 10 cl volle melk
  • 3 eiwitten van superverse eieren
  • 1 onbehandelde citroen
  • 18 lange vingers
  • 100 g suiker
  • 6 fruitcoupes
 

Bereiding

- Laat het fruit ontdooien.
- Bewaar het opgevangen sap apart.
- Pureer het fruit met een kneepje citroensap en de grenadinesiroop. Zet koud weg.
- Klop de eiwitten met 50 g suiker stijf. Zet het apart.
- Klop in een slakom de mascarpone met 50 g suiker tot een smeuïge massa. Meng dit mengsel voorzichtig in 3 stappen door de stijfgeklopte eiwitten tot een homogeen mengsel. Maak de coupes op:
Doe in iedere fruitcoupe in deze volgorde: 2 eetlepels gepureerd fruit, 2 eetlepels van het romige mengsel, 2 in het vruchtensap gedoopte lange vingers, 2 eetlepels van het romige mengsel en eindig met 2 eetlepels fijngemaakt fruit.
Zet 1 uur koud weg en dan... mag u genieten!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?