Risottotiramisu met noten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g risottorijst
  • 60 g bruine suiker
  • 40 g notenmeel
  • 60 g boter
  • 1/2 liter volle melk
  • 90 g Galbani mascarpone
  • 10 gepelde
 

Bereiding

Breng 1,5 l water aan de kook. Giet er de gewassen rijst in en laat deze 5 min koken.
Verhit ondertussen de melk.
Als de rijst gekookt is, giet hem dan af en doe hem in een met warme boter ingevette pan en schenk er daarna steeds een beetje kokende melk over die door de rijst geabsorbeerd wordt, terwijl u steeds roert met een houten lepel.
Zoet hem met suiker als alle melk geabsorbeerd is en roer door elkaar. Werk de mascarpone erdoor. Meng dit goed.
Voeg het notenmeel toe en meng opnieuw.
Neem van het vuur af en laat het lauw worden.
Snijd van de panettone plakjes van 2 cm dik, 7 cm lang en 4 cm breed.
Snijd de uiteinden bij, zodat er gelijke rechthoeken ontstaan.
Bedek het eerste plakje met de risotto met noten en mascarpone en bedek met een tweede plakje; herhaal de handeling en eindig met het derde plakje.
Ga voor alle 4 porties op deze wijze te werk.
Bestrooi met kristalsuiker en versier met gepelde, ontvelde walnoten.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?