U bent hier : Recept > Risottotiramisu

Risottotiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de luchtige risotto:
    - 100 g arboriorijst
    - 1 kop heel sterke koffie
    - 50 ml Amaretto
    - 1 eetlepel olijfolie
    - 1 ei
    - 100 g Galbani mascarpone
    - cacao
    Voor de vanillesiroop:
    - 200 ml water
    - 80 g lichtbruine suiker
    - 1 vanillestokje
    Voor de cacaobiscuittaart:
    - 4 eieren
    - 120 g suiker
    - 120 g bloem
    - 10 g cacao

Risottotiramisu

 

Bereiding

Maak de vanillesiroop: breng het water en de goed gesmolten suiker bijna aan de kook en voeg het gespleten vanillestokje toe. Laat de siroop nog ongeveer tien minuten borrelen en laat hem daarna lauw worden. Schraap de merg eruit en verwijder de lege stokjes.
Maak de biscuittaart: klop de eieren en de suiker au bain marie tot een schuimig en volumineus mengsel. Blijf kloppen tot het helemaal is afgekoeld. Werk de bloem en de cacao er voorzichtig door. Spreid uit op een siliconen bakmat en bak 10 tot 12 minuten op 180 °C. Laat afkoelen. Besprenkel met koffie en bekleed er kookringen (8 cm doorsnee) mee. Koel wegzetten. Verstevig eventueel door de uiteinden van de strook biscuittaart met gechocolateerd eiwitglazuur (een beetje eiwit, kristalsuiker, cacao) te lijmen.

Verhit in een pan de olijfolie en giet er de rijst bij; meng totdat de rijst doorschijnend is. Voeg er beetje voor beetje de amaretto en de vanillesiroop aan toe tot de rijst alle vloeistof heeft opgenomen. Laat de risotto lauw worden.
Klop de mascarpone en de eierdooier en werk dit door de risotto.

Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door de romige risotto. Koel wegzetten.

Haal de risottomousse vlak voor het opdienen eruit en vul de vormen met biscuittaart ermee en bestrooi met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?