U bent hier : Recept > Prinsessentiramisu

Prinsessentiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 glas (bijv. een mosterdglas) frambozencoulis
  • 20 lange vingers
  • gekleurde suikerbolletjes voor de versiering

Prinsessentiramisu

 

Bereiding

1) Mascarponecrème: Scheid de eierdooiers van de eiwitten en zet de eiwitten koud weg met een snufje zout erdoor, waardoor u ze beter kunt stijfkloppen. Meng in een schaal de 3 dooiers, de suiker en de mascarpone tot een homogeen mengsel. Werk de helft van de frambozencoulis door dit mengsel. Klop de eiwitten stijf en werk ze door het mascarpone-frambozenmengsel.

2) Opmaken van de tiramisu: leg een laag lange vingers, die gedrenkt is in de rest van de coulis, op de bodem met daarop een laag frambozenmascarpone en herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag mascarpone-frambozencrème. Zet de schaal ten minste 8 uur in de koelkast.

3) Versier hem vlak voor het opdienen met gekleurde suikerbolletjes.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?