Perziktiramisu met basilicum

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 4 halve perzikken op siroop
  • 2 blaadjes basilicum
  • 4 verse blaadjes basilium ter versiering
  • 2 eetlepels perziksiroop
  • 8 zandkoekjes

Perziktiramisu met basilicum

 

Bereiding

1) Snijd de halve perzikken in partjes.
2) Hak 2 blaadjes basilicum fijn.
3) Breek de zandkoekjes in grove stukken.
4) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
5) Klop de eierdooiers met de suiker stevig tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de perziksiroop en de fijngehakte basilicum toe.
6) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
7) Opmaken in een glas of op een schaal door op de bodem de gebroken koekjes te leggen, daarop de partjes perzik met daarbovenop het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
8) Opdienen met een beetje gebroken koekjes en een blaadje basilicum erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?