U bent hier : Recept > Perziktiramisu

Perziktiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • - lange vingers (2 pakken)
  • - 5 gele perziken
  • - 3 eieren
  • - 6 eetlepels suiker
  • - 1 pot Galbani mascarpone
  • - siroop: 1 glas water met suiker
 

Bereiding

Leg de lange vingers in de dienschaal. Schil de perziken en snijd ze in stukjes.

Maak een siroop: doe een glas water, een beetje suiker, de perzikpitten en de schillen in een pannetje. Laat op een laag vuur koken zodat de siroop smaak krijgt.

Vang als het afgekoeld is het sap op en doop de koekjes erin (laat ze niet doorweekt raken).

Klop de eiwitten stijf en voeg 3 eetlepels suiker toe.
Klop de eierdooiers met de mascarponecrème en 3 eetlepels fijne suiker. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe.

Leg op de gedoopte koekjes een bedje fruit en daarop de crème.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?