Perziken op Italiaanse wijze van Vanessa

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • p>6 (Italiaanse) bitterkoekjes
  • 150 g Galbani mascarpone
  • 3 potjes naturel yoghurt (375 g, zachte)
  • 1 blik perziken op siroop
  • 3 eetl. vanillesiroop
  • 1 tonkaboon
  • 1 vanillestokje

Perziken op Italiaanse wijze van Vanessa

 

Bereiding

Verkruimel in elke verrine een bitterkoekje.
Meng in een slakom de mascarpone, de yoghurt en het vanillemerg (bewaar het uitgeschraapte stokje voor het versieren van de verrines).
Snijd de uitgelekte perziken in blokjes en leg in elke verrine op de bodem met koekjes ongeveer een perzik in blokjes. Schenk in elke verrine 1 eetlepel van het perziksap (om de bodem van koekjes te impregneren).
Vul elke verrine tot aan de bovenkant met het mengsel van mascarpone en yoghurt en rasp de tonkaboon.
Snijd het vanillestokje doormidden en snijd het in de lengte voor elke verrine.
Dek de verrines af met folie en zet ten minste 3 à 4 uur koud weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?