Perentiramisu met zwarte bessen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 peren
  • 100 g verse of bevroren zwarte bessen
  • 2 eetlepels zwarte-bessensiroop
  • 4 plakjes cakes-cake

Perentiramisu met zwarte bessen

 

Bereiding

1) Schil de peren, snijd ze doormidden en daarna in plakjes.
2) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
3) Klop de eierdooiers en de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de zwarte-bessensiroop en de zwarte bessen toe.
4) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
5) Opmaken in een glas of schaal door steeds een laagje met cakes-cake, plakjes peer en ten slotte het mascarponemengsel af te wisselen. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
6) Opdienen met een paar zwarte bessen erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?