Perentiramisu met koekjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 peren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 15 cl vloeibare room
  • 3 eetlepels suiker
  • 6 koekjes met chocolade
  • 1/2 kop sterke koffie
  • 2 eetlepels rum
  • 1 eetlepel cacao
 

Bereiding

Schenk de vloeibare room in een slakom en zet deze koel weg met de gardes van de mixer erbij. Haal ze eruit en klop de room tot slagroom, voeg de suiker en de mascarpone toe en klop opnieuw. Breek de koekjes in grove stukken en haal ze door het al gemaakte rum-koffiemengsel. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Bedek de bodem van de schaal met de gedoopte koekjes en bedek met een eerste laag crème. Leg de blokjes peer op de de crème en bedek met een tweede laag crème. Maak de bovenkant mooi glad. Zet ten minste 3 uur koud weg. Bestrooi hem vlak voor het opdienen met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?