Perentiramisu met chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 12  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    100 g suiker
    15 cl crème fraîche
    2 peren op sirop (4 partjes)
    3 eierdooiers
    4 eetl. amaretto
    150 g pure chocolade
    20 g boter
 

Bereiding

Maak een chocoladecoulis door de chocolade in stukjes te mengen met 15 cl aan de kook gebracht water. Werk de boter en een eetl. amaretto erdoor.

Meng de mascarpone, de eierdooiers en de suiker en voeg de stijfgeklopte crème fraîche toe. Zet weg in de koelkast.

Garneer een schaal of verrines met plakjes cake met chocolade en wissel af met mascarponecrème en peer. Eindig met de chocoladecoulis.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?