Perentiramisu met chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 5 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 middelgroot blik peren op siroop
  • 1 pak lange vingers (ongeveer 20 tot 25)
  • 50 g Galbani /strong> Mascarpone
  • 3 eieren
  • bittere cacao
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers in een slakom tot schuim.
Voeg de mascarpone in 3 delen toe aan de eierdooiers.
Klop de eiwitten stijf.
Werk ze met een spatel voorzichtig door de mascarpone, van onder naar boven.
Snijd de uitgelekte peren in kleine blokjes.
Schenk de perensiroop in een diep bord. Doop de lange vingers erin en leg ze dicht tegen elkaar aan op de bodem van een schaal.
Schep daarop de helft van de peren in blokjes en de helft van de mascarpone.
Bestrooi met cacao.
Maak nog een laag met gedoopte lange vingers, peren en mascarpone en bestrooi met cacao. Zet ongeveer 5 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?