Peren-chocoladetiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 30 + 20 g suiker
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 4 peren waarvan 2 zeer rijpe
  • Pavesini (bij de Italiaanse winkel) of lange vingers
  • vanille
  • pure chocolade
 

Bereiding

Voor 4 personen (grote eters) of anders 8:
Schil de 2 minst rijpe peren, verwijder de klokhuizen en laat ze pocheren in kokend water waaraan u 20 g suiker en vanille hebt toegevoegd.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten, terwijl de peren koken (prik met een mes, de punt moet gemakkelijk het hart bereiken).
Klop de eierdooiers wit met de resterende 30 g suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en klop het geheel goed.
Klop de eiwitten heel stijf.

Als de peren gepocheerd zijn, haal er dan een uit de pan en prak hem fijn met een vork en doe hem bij het mengsel van ei, suiker en mascarpone.
Schil de twee resterende peren, verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en doe ze bij dit mengsel.
Voeg voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten toe, zonder dat ze breken.

Giet een beetje van het kookvocht van de peren op de chocolade zodat deze smelt; goed mengen, de chocolade moet vloeibaar zijn.
Bedek de Pavesini met een laagje van deze chocolade en leg ze in de verrines of in een schaal, doe er een laag van het mascarponemengsel op, een laagje koekjes met chocolade tot de gewenste hoogte bereikt is. Eindig met het mascarponemengsel.

Zet een uur koud weg en gebruik de resterende gepocheerde peer als decoratie. Zet weer enkele uren koud weg.

Klaar om te proeven!

Eet smakelijk!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?