U bent hier : Recept > Paastiramisu

Paastiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ei
    2 zakjes vanillesuiker
    125 g Galbani mascarpone
    een klein kopje koude koffie
    8 lange vingers
    1 snufje zout
    150 g vruchten op siroop (klein blikje)
    4 middelgrote chocolade-eieren
 

Bereiding

Klop de eierdooiers stevig door de suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe. Klop de eiwitten met het snufje zout stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.
Snijd de bovenkant van de chocolade-eieren eraf; pas goed op dat ze niet breken en zet ze allemaal in een bakje, zodat ze niet omvallen.
Leg op de bodem 1 lepel crème, een laag eerst in de koffie gedoopte en in heel kleine stukjes gesneden koekjes, dan een laag fijngesneden fruit (bewaar een paar voor de versiering) en dan nog een laag crème.
Zet ze ten minste 1 uur koud weg, versier met een stukje fruit, suikereitjes of de geraspte bovenkant van de eieren. Heel koud opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?