U bent hier : Recept > Paastiramisu

Paastiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    80 g kristalsuiker
    3 eieren
    4 chocolade-eieren
    3 passievruchten
    8 zandkoekjes

Paastiramisu

 

Bereiding

1. Snijd de passievruchten doormidden en doe het vruchtvlees in een kleine zeef. Bewaar het sap.

2. Breek de zandkoekjes in grove stukken.

3. Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

4. Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone toe en daarna het passievruchtsap.

5. Werk de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.

6. Opmaken in halve chocolade-eieren door op de bodem de gebroken koekjes te leggen en daarop de passievruchtmascarpone. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.

7. Opdienen met gekleurde bolletjes erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?