U bent hier : Recept > Nutellatiramisu

Nutellatiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 500 g Galbani mascarpone
  • - 100 g Nutella
  • - 100 g lange vingers
  • - 20 g suiker
  • - 4 eieren
  • - 1 kop koffie
  • - 2 eetlepels melk
  • - 4 eetlepels cacaopoeder
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Klop de dooiers en de suiker tot een wit schuim.

Voeg de mascarpone toe, goed mengen.

Meng de Nutella met de melk en laat hem een paar seconden smelten in de magnetron. Goed mengen.

Voeg de Nutellacrème toe aan de mascarponecrème en meng goed.

Sla de eiwitten heel stijf en werk deze voorzichtig door de crème.

/> Leg de koekjes enkele minuten in de koffie.

/> Spreid in een gratineerschotel een laag crème uit en breng daarop een laag koekjes aan.

Herhaal de handeling tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag crème.

Bestrooi met cacao.

Zet enkele uren in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?