Minitiramisu met zalm en aromaten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 24 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • p>- 250 g Galbani mascarpone
  • - ongeveer 120 g zalm vers of gerookt
  • - 3 superverse eieren
  • - 12 miniblinis
  • - 24 gekookte groene aspergepunten
  • - 2 takjes dragon
  • - 3 eetlepels olijfolie
  • - ongeveer 10 cl witte wijn
  • - 1 theelepel suiker
  • - zout, peper

Minitiramisu met zalm en aromaten

 

Bereiding


Een dag van tevoren klaarmaken.
Als u verse zalm hebt gekozen, kook deze dan (in de court-bouillon of in de koekenpan, zonder vet), en verkruimel hem.
Meng in een pan de witte wijn, de suiker en de olijfolie, breng aan de kook en laat afkoelen.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
Meng de eierdooiers met de mascarpone, peper en zout en de fijngesneden dragon.
Voeg de verkruimelde zalm (of in kleine stukjes gesneden, als u gerookte zalm hebt gekozen) toe, meng en voeg voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten toe.

Neem 6 bakjes en leg op de bodem van elk bakje een blini die u eerst gedoopt hebt in het mengsel van wijn en olijfolie.
Leg op elke blini 4 ook in het mengsel van wijn en olijfolie gedoopte aspergepunten en bedek ze met het mascarponemengsel.

Laat 24 u. koud rusten.

Leg vlak voor het opdienen een (geroosterde) blini op de rand van elk bakje.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?