Mijn tiramisupassie, wolk van peren & frambozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 3 uren 20 minuten

Ingrediënten voor 10 personen

  • 250 g speculaas
    80 g boter
    250 g Galbani ricotta
    250 g Galbani mascarpone
    4 eieren
    140 g suiker
    30 cl room
    7 blaadjes gelatine
    2 peren
    1 theel. droppoeder of 1 vanillestokje (naar keuze)
    60 g pulp van passievrucht
    een paar bevroren frambozen

Mijn tiramisupassie, wolk van peren & frambozen

 

Bereiding

1/ Maal de speculaasjes tot een fijn poeder. Voeg 60 g boter toe en mix dit.
Vul eenpersoonsringen met deze basis en duw goed aan met een glas. 10 min bakken op stand 6 & laat afkoelen.
2/ Klop de eierdooiers met 120 g suiker tot een wit schuim, voeg de mascarpone en de ricotta toe. Meng met de garde. Doe 4 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm 5 cl room en meng er de gelatine door (en het vanillemerg als u dit gekozen heeft). Laat afkoelen & voeg toe aan het mengsel. Klop 25 cl room stijf en werk dit er ook door. Klop de eiwitten stijf en voeg dit toe aan de mousse.
3/ Snijd de peren in blokjes en stoof ze in de pan met 20 g boter en 20 g suiker. Voeg ze toe aan de mousse (met het droppoeder, als u dat gekozen heeft). Bekleed de speculaasringen met de mousse en zet koud weg.
4/ Laat 3 blaadjes gelatine weken in koud water en voeg ze toe aan het warme vruchtvlees van de passievruchten. Laat opstijven in de koelkast en schenk de gelei voordat hij helemaal stijf is over de mousse. Zet ten minste 3 uur in de koelkast. Versier hem vlak voor het opdienen met frambozen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?