Mediterane Tomaattiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 1 minuut

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 8 tomaten
  • 3 geitenkaasjes
  • 50 g Galbani mascarpone
  • 15 ontpitte groene olijven
  • 1 bosje basilicum
  • 4 beschuiten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zeezout
  • peper uit de molen

Mediterane Tomaattiramisu

 

Bereiding

Verwijder de steeltjes van de tomaten. Houd deze enkele seconden in kokend water. Als het vel loslaat, giet ze dan af, koel ze onder koud water en verwijder het vel.

Snijd de tomaten doormidden, verwijder de pitjes en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een diepe schaal.

Snijd de geitenkaasjes in kleine blokjes.

Snijd de olijven in vieren. Was en droog de basilicum en haal de blaadjes eraf. Bewaar een paar mooie blaadjes voor de versiering en hak de rest fijn.

Voeg de mascarpone, de geitenkaas, de olijven, de basilicum en de cayennepeper toe aan de tomaten.

Besprenkel met olijfolie en voeg peper en zout toe. Goed mengen.

Doop de beschuit kort in de balsamicoazijn en leg hem op de bodem van de verrine.

Verdeel de tomatentartaar erover, versier met blaadjes basilicum en dien op.

Deze tiramisu wordt nog lekkerder als hij een uur in de koelkast heeft gestaan.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?