U bent hier : Recept > Mediterane Tiramisu

Mediterane Tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • - ½ Galbani mascarpone
  • - 3 eiwitten en 3 eierdooiers, gescheiden
  • - 4 grote lepels rijst uit de Camargue (ronde rijst), gekookt en afgekoeld
  • - 1 blikje tomatenpuree
  • - ½ potje (10 cl) vloeibare room (volvet of halfvet) + 2 eetlepels
  • - Ratatouille zonder tomaat (4 jonge courgettes, 1 kleine aubergine, ½ paprika, 1 sjalotje)
  • - 6 volkorencrackers
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1 eetlepel olijfolie
  • - Peper, zout, herbes de Provence

Mediterane Tiramisu

 

Bereiding

Maak de rijst. Breng hiervoor 200 g rijst aan de kook in de dubbele hoeveelheid water. Laat hem iets langer dan de op het pak aangegeven tijd (25 min) koken tot hij heel zacht is. Doe de rijst in koud water en giet hem af. Zet weg.
Maak de ratatouille terwijl de rijst kookt.
Snipper hiervoor een sjalotje en bak dit in olijfolie. Als ze glazig zijn, voeg dan de in smalle stukjes gesneden courgettes, aubergine en paprika en de herbes de Provence toe. Voeg peper en zout toe. Laat 30 min koken met het deksel op de pan. Doe er dan 2 lepels vloeibare room bij en laat nog ongeveer 5 min sudderen zonder deksel. Laat afkoelen.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng in een kom de eierdooiers met de mascarpone, peper en zout. Doe dit alles bij de stijfgeklopte eiwitten (in de slakom) en voeg de rijst toe. Meng voorzichtig zodat de eiwitten niet instorten.

Meng daarnaast in een aparte kom de tomatenpuree met het ½ potje vloeibare room en een snufje herbes de Provence.

Opmaak: wrijf de koekjes aan een kant in met het teentje knoflook, doop ze in het mengsel hiervoor en breek ze in grove stukken en bekleed hiermee de bodem van 4 verrines. Voeg een laag van het rijst-mascarponemengsel toe en een laag ratatouille. Herhaal de handeling tot aan de bovenkant van de vorm. Versier met een plakje courgette, een of twee stukjes paprika en eventueel een klein takje rozemarijn. Zet het op een bord met 2 plakjes flinterdun gesneden ham of gerookte vis.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?