Mascarponemousse in een chocoladedop op moelleux met chocolade en kersen op siroop

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de moelleux
  • * 200 g boter
  • * 200 g pure chocolade met minimaal 60% cacao
  • * 170 g suiker
  • * 5 eieren
  • * 125 g geschaafde amandelen
  • * 1 pot bigarreaukersen op siroop
  • * 20 chocoladecarré's
  • Voor de mousse
  • * 250 g Galbani mascarpone
  • * 2 eieren
  • * 50 g suiker
  • * 2 eetl. water
  • * 1 eetl. suiker
  • * 4 g gelatineblaadjes (2 blaadjes)

Mascarponemousse in een chocoladedop op moelleux met chocolade en kersen op siroop

 

Bereiding


3- Voor de moelleux
Voor een vorm van 17x28 cm

1- Laat de chocolade au bain marie smelten. Als hij gesmolten is, voeg er dan de in blokjes gesneden boter aan toe en roer tot de boter volledig is opgenomen.
2- Rooster de amandelen droog in een koekenpan.
3- Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Giet de suiker op de dooiers en klop met de mixer tot een wit schuim.
4- Voeg het boter-chocolademengsel hieraan toe en de amandelen. Meng met de pannenlikker.
5- Klop de eiwitten stijf en werk ze in drie stappen door het chocolademengsel.
6- Spreid het beslag uit in de beboterde vorm en laat hem 30 min op 180° bakken.
7- Laat afkoelen en steek er 4 rondjes van 7 cm doorsnee uit.

Voor de omtrek van chocolade 1- Laat de chocolade au bain marie smelten.
2- Knip ondertussen 4 stroken bakpapier van ten minste 22 cm lang en 6 cm hoog.
3- Smeer de chocolade met een spatel op de strookjes. Laat hem aan de open lucht een beetje hard worden en rol de strook rond de chocolademoelleux. Zet in de koelkast. Verwijder het bakpapier voorzichtig als de chocolade hard is geworden. Zet weer koel weg.

Voor de mousse 1 Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de suiker en de dooiers tot het mengsel wit wordt. Voeg dan de mascarone toe en klop langdurig, 3-4 min.
2- Knijp de gelatine uit en los hem op in 2 eetl. water op een heel zacht vuur. Doe dit in de mascarponecrème.
3- Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker. Werk ze voorzichtig door de mascarponecrème.

De opmaak 1- Leg 6 kersen op de chocolademoelleux. Vul een spuitzak met een geribbelde spuitmond (10 mm) met de mascarponemousse en vul de cilinders. 3- Laat de mousse ten minste 4 uur in de koelkast opstijven.
4- Bestrooi met bittere cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?