Luchtige tiramisu met karamel en gezouten boter

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g Galbani mascarpone
  • 2 brioches kleine, eenpersoons
  • 170 g suiker
  • 50 g gezouten boter
  • 30 cl vloeibare room 35%
  • 4 eieren
  • 80 g pure chocolade met stukjes karamel
  • praline (bonbons)
  • 1 snufje zout

Luchtige tiramisu met karamel en gezouten boter

 

Bereiding

F Laat in een pan 100 g suiker smelten en voeg er een beetje water aan toe. Roer er van het vuur af de in blokjes gesneden gezouten boter door en voeg daarna de vloeibare room toe. Zet weer op het vuur tot het een gladde, smeuïge karamel is.
Schep 2 eetlepels karamel op de bodem van elk bakje of glas. Snijd de brioches in kleine stukjes en leg ze voorzichtig in het glas en voeg nog een eetlepel karamel toe.
Zet de glazen in de koelkast om de bereidingen volledig af te laten koelen.
p>Klop in een slakom de eierdooiers en de rest van de suiker tot een wit schuim.
Voeg de mascarpone toe en werk voorzichtig de met een snuf zout stijfgeklopte eiwitten erdoor. Breng op smaak met de helft van de resterende karamel.
Breek de chocolade in kleine stukjes en verdeel deze over de brioche. Garneer de glazen met crème en nappeer ze met de rest van de karamel. Dek ze af met folie.
Zet 6 uur in de koelkast.

Nappeer ze kort voor het opdienen met praline (bonbons).

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?