Lovely tiramisu met in chocolade gedoopte bramen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g Galbani mascarpone
    2 eieren
    60 g suiker
    50 g pure chocolade 70%
    8 lange vingers
    120 g bramen
    2 eetlepels bittere cacaopoeder
    10 cl melk gemengd met een beetje instantcacao
 

Bereiding

Bereiding.
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de garde stevig door de suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en meng met de garde. Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het eerste mengsel. Zet weg.
Breek de chocolade in stukjes en laat hem au bain marie smelten. Voeg de bramen toe en meng het geheel voorzichtig. Zet weg.

Opmaak en afwerking:
Leg in elke verrine een halve lange vinger die eerst in de chocolademelk is gedoopt. Schep er een flinke laag mascarpone bij. Leg de andere helft van het koekje, eveneens in de chocolademelk gedoopt, erop. Verdeel de bramen met pure chocolade en bedek met de rest van het mengsel. Bedek met folie en laat 3 uur koud rusten. Bestrooi hem vlak voor het opdienen royaal met bittere cacaopoeder. Daarna direct opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?