Limoentiramisu met speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 g mascarpone
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • het sap van 6 limoenen
  • + de rasp van 1 schil
  • 20 speculaasjes
  • 2 blaadjes gelatine

Limoentiramisu met speculaas

 

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in water.
Giet het citroensap in een pan.
Knijp de gelatine uit en doe hem in het sap, laat hem op een zacht vuur oplossen en weer afkoelen.
Klop de suiker en de eiwitten tot een wit schuim, voeg de mascarpone en het citroensap toe en klop stevig.
Klop de eiwitten heel stijf en werk ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Breek de speculaasjes in grove stukken en doe afwisselend een laag speculaas en mengsel in een verrine of schaal.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?