Kruimeltiramisu met frambozen en nectarine

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g GALBANI mascarpone
  • 24 lange vingers
  • 3 eieren
  • 100 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • frambozensap
  • 2 of 3 nectarines
  • frambozen
  • 6 Bretonse koekjes
 

Bereiding

1) Ontdooi de frambozen, of maak ze schoon als het verse zijn en zet weg. Schil de nectarines en snijd ze
in grote stukken en zet weg.
2) Maak de crème:
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker. Voeg de mascarpone met de garde toe.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.
3) Maak de coupes op:
Doop de koekjes kort in het frambozensap en leg ze op de bodem van de glazen.
Voeg een laag crème toe en leg er nog een gedoopt koekje en een paar stukjes frambozen en nectarine op.
Voeg een lepel crème toe en versier met de rest van het fruit.
4) Breek de koekjes in grove stukken en strooi die over het fruit.
5) Laat ten minste 2 uur rusten in de koelkast.
6) En ten slotte... heel koud opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?