Kruidige tiramisu met pompoen en sinaasappel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd : 12 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap

    120 g suiker

    400 g butternutpompoen (een kleine pompoen, ik heb hem niet gewogen)

    2 sinaasappels

    500 g Galbani mascarpone

    120 g suiker
    2 eieren
    200 ml kookvocht van de pompoenen
    2 eetl. sinaasappellikeur
    2 theel. koekkruiden
    1 pak lange vingers



Kruidige tiramisu met pompoen en sinaasappel

 

Bereiding

Pers de sinaasappels uit. U heeft 200 ml sap nodig. Doe dit met de suiker in een pan en breng aan de kook. Schil de pompoen, verwijder de pitten, snijd hem in blokjes en doe bij het sap. Laat enkele minuten koken tot de pompoen zacht is. Laat afkoelen en macereren tot gebruik.

Rasp de schil van een (onbehandelde) sinaasappel, schil 2 sinaasappels, verwijder het wit en de draadjes en snijd ze doormidden, en voeg ze toe aan de afgekoelde pompoen.

Meng de mascarpone met de suiker, de sinaasappelrasp, de koekkruiden, de sinaasappellikeur en de eierdooiers. Klop de eieren stijf en werk ze voorzichtig met de spatel erdoor.

Giet het kooksap van de pompoen in een diep bord. Doop de koekjes in dit sap en leg ze op de bodem van een schaal of charlottevorm of in glazen voor een individuele presentatie. Verdeel het mengsel van pompoen en sinaasappel over de koekjes en eindig met het mascarponemengsel.

Laat koud staan tot vlak voor het opdienen (liefst een nacht).

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?