U bent hier : Recept > Koninklijke tiramisu

Koninklijke tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    ongeveer 20 amaretti (Italiaanse koekjes)
    80 g suiker
    3 eieren
    orgeade
    1 eetlepel bittere cacao
    1 hele amandel of een boon

Koninklijke tiramisu

 

Bereiding

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim; voeg de mascarpone toe en meng dit goed.
Klop de eiwitten stijf. Werk ze voorzichtig door het mengsel van eieren en mascarpone terwijl u de massa steeds optilt om de eiwitten niet te laten instorten.
Maak in een kom een lichte siroop met de orgeade en het water. Doop de koekjes er kort in.
Bekleed 6 verrines met koekjes, bedek met mascarponecrème en wissel laagjes koek en crème af. Verstop in een van de verrines een amandel. Eindig met een koekje, bestrooi met cacao. Zet 2 uur in de koelkast. Wie de amandel heeft, is de koning.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?