Koning Stanislastiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    40 g suiker
    2 eieren
    30 ontpitte mirabellen
    24 lange vingers
    cacaopoeder

    Voor de siroop:

    20 cl water
    3 eetl. eau de vie van mirabellen
    1 eetlepel honing

Koning Stanislastiramisu

 

Bereiding

1/ Klop de mascarpone, de suiker en de eierdooiers.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.

2/ Breng het water aan de kook met de eau de vie en de honing.
Laat afkoelen.

3/ Maak de coupes op met een afwisseling van: mousse, gedoopte koekjes, mascarponemousse, mirabellen, gedoopte koekjes en eindig met de mascarponemousse.

4/ Bestrooi met behulp van een zeefje met cacaopoeder.
Zet ten minste 4 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?