U bent hier : Recept > Kokos-ananastiramisu

Kokos-ananastiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - 3 grote eieren
  • - 100 g bruine suiker
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - lange vingers
  • - 1 ananas
  • - 1 pak chocolademelk
  • - Rum
  • - geraspte kokos

Kokos-ananastiramisu

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van het eiwit. Meng de dooiers met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de mascarpone toe met de garde.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerder gemaakte mengsel.
Doop de koekjes in de kokosmelk vermengd met een beetje rum en bekleed de bodem van de schaal met de koekjes. Leg daarna over de hele bodem stukjes ananas en bedek dit met een laag crème.
Doe er zo afwisselend gedoopte koekjes, ananas en crème in tot aan de bovenkant van de schaal en eindig met de crème. Bestrooi het geheel met geraspte kokos en laat het ruim 3 uur in de koelkast rusten! Klaar!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?